HIER ZIJN WE

Graham Swift

Evie blikt terug op de allesbepalende gebeurtenissen van dat mooie jaar 1959, vijftig jaar geleden. In retrospectief lezen we over die herinnering, haar liefdegeschiedenis met de artiest Ronnie in het variététheater op de pier in Brighton.

Ronnie is een jonge illusionist, die samen met Evie een prachtige en spannende act opvoert. Jack Robinson, geboren charmeur en rokkenjager is de presentator van de verschillende optredens in het variététheater. Ronnie en Evie hebben een vriendschappelijke band met hem, een vriendschap die in de loop van de zomer ingrijpend verandert.

Net als in zijn eerdere roman ‘Moeders zondag’ is een mysterieuze gebeurtenis uit de jeugdjaren, in dit geval uit die van Ronnie, de kern van verhaal. De papegaai op de omslag speelt hierbij een grote rol. Een rijk boek, dat gelauwerd mag worden.