VAAK BEN IK GELUKKIG

J.P.Grøndahl

Gefaceerd, stap voor stap maakt Grøndahl duidelijk welk drama zich in het leven van de vier hoofdrolspelers heeft afgespeeld. Een van hen is de man uit de beginzin. Als hij gestorven is kijkt zijn vrouw terug op de geschiedenis uit hun jeugd, de geschiedenis van de twee echtparen, die als twee jonge stellen vol goede moed met elkaar op wintersport gaan. De man van de één krijgt al gauw een verhouding met de vrouw van de ander en alsof dat nog niet erg genoeg is worden beide tijdens een rendez-vous vermorzeld door een lawine.Wat nu, denk je meteen.

De twee achter gebleven echtelieden trekken in hun verdriet steeds meer naar elkaar toe en ze besluiten uiteindelijk hun verdere leven ook samen door te brengen. Kalm, stap voor stap vertelt Grøndahl de tragische geschiedenis van hun levens.
Kan het achtergebleven stel de affaire vergeten en belangrijker nog, kunnen zij hun vroegere partners vergeven?

Vragen waarop Grøndahl in dit fraai uitgegeven boek behoedzaam een antwoord formuleert. Hij doet dit subtiel en genuanceerd. 

De titel is een strofe uit een gedicht van de Deense schrijver en dichter B.S.Ingemann.
Het omslag vind ik adembenemend mooi. De afbeelding is een uitsnede uit een schilderij van Sarah Siltala en bewerkt door ontwerpstudio b'IJ Barbara.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47