EEN ONBERISPELIJK MAN

Jane Gardam

Bij aanvang van het boek maken we kennis met de onberispelijke, volwassen Sir Edward Feathers, of ‘Filth’, zoals zijn collega-juristen hem noemen, een gerespecteerd rechter en topadvocaat.
Na een legendarische carrière in Hongkong heeft hij zich met zijn vrouw Betty in het Engelse Dorset gevestigd. Een onberispelijke man en een deugdzame echtgenote, kun je zeggen.

Als Betty overlijdt blijft Edward ontheemd achter. Langzaam en bijna ongemerkt dringen de herinneringen aan zijn jeugd in Brits-Maleisië, aan de jaren in de tropen, waar zijn moeder overleed en zijn vader hem negeerde en aan zijn harde opvoeding in Engeland, aan hem op.

Ik lees met belangstelling over het leven van de jonge Teddy en de oudere Edward. Jane Gardam neemt me moeiteloos mee in het  indrukwekkende boek over de jongen die stotterde en uitgroeide tot een sympathieke man met een stiff upper lip.
De twee vervolgromans: 'Een trouwe vrouw' en 'Laatste vrienden' zijn even fascinerend om te lezen als 'Een onberispelijk man'. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47