GIJ NU

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck is een auteur die graag ontregelt en haar personages met plezier laat struikelen. Iemand die weinig genade heeft met haar hoofdrolspelers en die weet hoe zij tegenslagen moet vormgeven.

In de vijftien verhalen van 'Gij nu' legt zij met precisie bloot waar het schuurt en waar het mis gaat. Op de Beeck doet dit zonder leedvermaak alsof ze benieuwd is hoe haar personages zich redden en weten te ontsnappen aan het wrede lot.

In het laatste verhaal draalt de vrouw zolang met het openen van haar voordeur dat de droomprins, die zojuist heeft aangebeld, is doorgelopen. En hij had haar nog wel bloemen gestuurd met een kaartje waarop ‘Gij nu’ stond.

‘Gij nu’ is het derde boek dat is verschenen, een verhalenbundel die even vermakelijk is als haar twee eerdere succesvol ontvangen romans.

Op de omslag van de bundel staat een foto van de Australische fotografe Vee Speers. Zij maakte in de serie ‘The birthday party’ de foto van de jongen met de bokshandschoenen, even vervreemdend als de verhalen van Op de Beeck.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47