EEN SOORT VAN LIEFDE

Alicja Gescinska

Wat een prettige kennismaking met de Pools-Vlaamse filosoof Alicja Gescinska en haar debuutroman 'Een soort van liefde'.

Er bestaan zoveel soorten liefdes, lijkt Gescinska in haar boek te willen zeggen. De liefde tussen ouder en kind, de romantische liefdes, de vriendschap. Het is altijd liefde, in welke vorm dan ook. En welke vorm past bij de liefde tussen de hoofdpersonen, de vader en dochter en de oudere professor en jonge studente?
Alicja Gescinska beschrijft zinnelijk en met grote betrokkenheid de complexe liefdesgeschiedenissen.

Ze laat tegen het einde de verhaallijnen van de liefdesrelaties soepel samenkomen waardoor duidelijk wordt welke ingrijpende keuzes de vier betrokkenen hebben gemaakt en hoe onvermogend zij zijn in de omgang met hun dierbaren. In het open einde schuilt hoop, hoop voor de hoofdpersoon en dochter Elisabeth en hoop ook voor mij als lezer.

Alicja Gescinska is geboren in 1981 in Warschau, als zevenjarige vluchtte ze met haar ouders naar Belgiƫ waar ze in 2006 aan de Universiteit Gent summa cum laude afstudeerde in de Moraalwetenschappen. Aan diezelfde Universiteit te Gent promoveerde ze.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47