HOTEL DU LAC

Anita Brookner

In ‘Hotel du Lac’ vertelt Anita Brooker het verhaal van Edith Hope, een schrijfster van romantische boeken, eenzaam en teleurgesteld in de liefde. Nadat haar geheime verhouding is uitgekomen, vlucht ze naar de luxe van een hotel aan het Meer van Genève om ‘tot zichzelf te komen’.

In Zwitserland, te midden van verwende vrouwen en snobistische mannen, zoekt Edith een uitweg in haar vastgelopen bestaan: vasthouden aan haar idealen of zich conformeren aan de normen en waarden van de maatschappij.

‘Hotel du Lac’ verscheen in 1984 en leverde Anita Brookner de Booker Prize op en daarmee een doorbraak in haar reputatie als auteur. Met het boek toont Brookner weer hoe ingewikkeld het voor vrouwen is om te voldoen aan de maatschappelijke conventies zonder zich af te vragen of ze dit ook echt willen. Met iets meer tempo en iets minder uitweidingen was het verhaal nog beter geweest.

Het boek is in 2021 opnieuw uitgegeven door uitgeverij Orlando met een fris omslag waarop een prachtige afbeelding van een schilderij van Pierre Bonnard te zien is. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47