Skip to main content
HET LIED VAN OOIEVAAR EN DROMEDARIS
Anjet Daanje

Het boek draagt een wat vreemde titel en oogt niet woest aantrekkelijk. Het non-descripte omslag, gemaakt door de broer van Anjet, helpt mij niet om de titel te verduidelijken. De naam van de auteur en haar roem met haar eerdere boek ‘De herinnerende soldaat’ zeiden me echter genoeg.

‘Het lied van ooievaar en dromedaris' bevat 650 rijkbedrukte bladzijden en bestrijkt een periode van ca. honderdvijftig jaar. De persoon om wie het gaat, is bij aanvang van het verhaal al overleden. Ze heet Eliza May Drayden en leefde op de hei van Yorkshire. 

In de elf episodes introduceert Daanje elf personen, allen eigenzinnig van aard. De elf verhalen vormen samen één groot, mysterieus verhaal vol familiedrama, liefdesgeschiedenissen, oorlogsgeweld en bijgeloof. die samenkomen in het verhaal van de fictieve 19e-eeuwse schrijfster Eliza May Drayden.

Het idee voor ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ ontstond bij Daanje door haar fascinatie voor het werk van de 19e-eeuwse schrijfster Emily Brontë en dan met name ‘Wuthering Heights’, de enige roman die zij schreef.
Een indrukwekkend, adembenemend en meesterlijk raadsel.  Anjet Daanje is met dit boek de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2023 geworden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47