DE ONBEVLEKTE

Erwin Mortier

Het omslag van het boek ‘De onbevlekte’ bevat een foto van de Belgische fotografe en antropologe Martine Franck ( 1938-2012). De foto in zwart wit toont aan de onderkant het gezicht van een meisje. Ze draagt een grote hoed met bloemen en heeft een voile voor haar gezicht getrokken. Het meisje oogt bedeesd, puur en onbevlekt als de hoofdpersoon van het boek. De foto van Martine Franck die voor- en achterkant van het boek omvat, heeft het boek extra aantrekkelijk gemaakt

In het verhaal 'de Onbevlekte’ vraagt Marcel zich af wie oom Marcel, de naamgenoot over wie niemand in de familie spreekt, nu eigenlijk is. Oudoom Marcel stierf aan het oostelijk front, zij aan zij strijdend met de nazi’s. Hij sneuvelde op 22-jarige leeftijd voor Ons Vlaanderen. Wat heeft oudoom Marcel bezield om samen met de Duitsers tegen het communisme te strijden?

In 1944 begraaft zijn oudere zus Andrea ( de grootmoeder/moe van de huidige Marcel) een loze kist op het plaatselijke kerkhof, zijn lichaam was achter gebleven op het slagveld.

Met Vlaamse tongval vertelt Mortier dit intieme verhaal over een Vlaamse familie in het begin van de 20ste eeuw. Een schitterend vervolg op ‘Marcel’.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47