HET PROCES VAN SöREN QVIST

jANET LEWIS

Ik kende Janet Lewis van haar boek ‘De vrouw van Martin Guerre’. Een heerlijk verhaal over een proces in de 16de eeuw rond de vraag : wie is de man die na jaren uit de oorlog terugkeert en zegt de echte Martin Guerre te zijn. Alles klopt aan zijn verhaal alleen zijn vrouw gelooft hem niet…

Het volgende boek van Lewis ‘Het proces van Sören Qvist’ is ook weer een historische cold case, dit keer een onopgelost misdrijf uit de 17de eeuw, afspelend in Jutland, Denemarken. In dit boek vertelt Lewis over een akelige moord waarvan de sympathieke dominee Qvist verdacht wordt.

Naast het kleurrijk beschrijven van de gebeurtenissen lardeert Lewis beide verhalen met levensvragen als: ‘welke rol speelt het lot in een mensenleven’ en ‘wat is goed en wat kwaad’. De diepgang die ze daarmee aanbrengt tilt het boek uit boven een whodunit. 

Het omslag van het boek is een afbeelding van een schilderij van Fritz Overbeck, een impressionistisch Duits Kunstschilder, die deel uitmaakte van de kunstenaarskolonie in Worpswede waarbij ook Paula Modersohn was aangesloten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47