Skip to main content

LETSELSCHADE

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer schreef een kleine roman over het fenomeen schadeclaim, tegenwoordig een zeer geliefde eis om de pijn en de gevolgen van het ongeluk te vergoeden. Van der Meer toont in ‘Letselschade’ subtiel aan dat er meer voor nodig is wil de getroffene haar of zijn lot accepteren.

Vijf zwarte lijnen op een witte ondergrond, de berg waarop het skiongeluk van Lucia Terbrugge heeft plaatsgevonden. Een fraai voorbeeld van verbeeldingskracht op het omslag van ‘Letselschade’.

De letselschadeadvocaat Anton Palthe werkt aan de zaak van Lucia nu ze vanaf haar middel verlamd is geraakt door het ongeluk met de ondeugdelijke skibinding. Ze revalideert in een tehuis aan zee. Om een zo hoog mogelijke claim te kunnen indienen wil Palthe alles over Lucia weten, over haar leven voor en het eventuele leven na het ongeluk. Zo alleen kan hij bepalen hoe hoog de schadeclaim voor haar wordt bij het Zwitserse skibedrijf.

Lucia verzet zich tegen de gesprekken, ze wil niets over haar moeilijke jeugd en de getroebleerde verhouding met haar moeder vertellen en ze wil ook niet nadenken over haar gefnuikte toekomst.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47