ZIJDE

Alesandro Baricco Rebecca Dautremer

Het klassieke verhaal over de reis van Herve Joncour naar het verre Japan heeft de Franse illustratrice Rebecca Dautremer geïnspireerd tekeningen te maken bij het boek van Alessandro Baricco ‘Zijde’ . Het boek uit 1998 kent inmiddels vele drukken, is in tientallen landen uitgegeven en in diverse bewerkingen is het verhaal op het toneel en op het doek verschenen.

Nu is er dan ook een geïllustreerde versie verschenen. En wat voor een. Het is een zeer verzorgde heruitgave geworden, gebonden en rijk voorzien van illustraties, tekeningen en collages. Met een kloeke vorm en in een nieuwe vertaling van Manon Smits.

De wonderschone illustraties van Dautremer maken het boek uniek. Met een fijne lijnvoering en in een bijna surrealistische stijl vult zij pagina na pagina met de meest fascinerende tekeningen van dieren, mensen, landschappen. De omslagflap bestaat uit een gevouwen tekening met aan de binnenzijde een scala aan zwart wit tekeningen. Tot in detail is in ‘Zijde’ aandacht geschonken aan de kwaliteit van zowel de vorm als de inhoud.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47