DE JONGEN, DE MOL, DE VOS EN HET PAARD

Charlie Mackesy

Het beeldschone ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’  heeft een blauwe linnen band, een gekalligrafeerde titel en een schets van de vier vrienden pontificaal voorop het boek. Ik vind het een heerlijk uiterlijk voor een boek van de Engelse auteur en kunstenaar Charlie Mackesy vol tekeningen.

Het viertal beleeft kleine avonturen en praat veel en vaak. Het levert  liefdevolle en amusante dialogen en tekeningen op die op mooi dik papier zijn afgedrukt. Zo vraagt de jongen aan het paard: ”Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?” “Help”, antwoordde het paard.

Het boek doet denken aan’ Winnie de Poeh’, de populaire beer uit de verhalen van A.A. Milne. De eigenschappen van Winnie de Poeh en zijn vrienden zijn ook in het boek van Charlie Mackesy aanwezig. Tussen beide boeken is echter geen relatie, ieder heeft zijn eigen kracht.

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ is subtiel, zacht en allervriendelijkst. Ter completering staat op de binnenkant van het kaft het lied ‘Lively and in strict time’ in noten afgebeeld. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47