Gouden vrouwen in de 17de eeuw

Vierendertig bachelor studenten aan de Universiteit van Amsterdam schreven, begeleid door hun hoogleraar dr. Judith Noorman, het bijzondere boek ‘Gouden vrouwen in de 17de eeuw’.
De studenten hebben onderzoek gedaan naar de levens van vierendertig 17deeeuwse ‘kunstvrouwen’. De vrouwelijke studenten deden onderzoek naar hoe deze ‘kunstvrouwen’ ‘hun mannetje’ stonden.

Het universitair onderzoek won de onderwijsprijs 2020 vanwege de vernieuwende aanpak. Het onderzoeksresultaat is gebundeld in vierendertig compacte, fascinerende biografieën die samen dit boek vormen. Uiteraard besteedt het boek aandacht aan bekende namen zoals Amalia van Solms, Judith Leyster en Mary Stuart maar ook de minder bekenden als Anna van Ewsum en Johanna Koerten krijgen hun verdiende aandacht.

Ieder artikel is voorzien van foto’s en afbeeldingen met aan het einde van een beknopt overzicht van de geraadpleegde literatuur. Handig om eventueel meer te weten te komen over de ‘kunstvrouwen’. Achterop het boek staat een vrolijke overzichtsfoto van de 34 bachelor studenten.
Een oogstrelend boek.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47