MARILYN LEEST

Eve Arnold

Het lijkt alsof Marilyn werkelijk leest, ze is al ver over de helft. Eve Arnold maakte het portret van Marilyn Monroe terwijl ze in het boek verdiept is in ‘Ulysses’ van James Joyce.
Eve Arnold toont Marilyn als een intelligente vrouw die vaak als dom blondje wordt weggezet. Het blonde haar, de rode lippen en de wybertjes figuren op haar bikini spreken boekdelen. Maar dom is Marilyn in het geheel niet. Met de foto benadrukt Arnold beide aspecten, haar verleidelijkheid èn haar intellect.

Eve Arnold wordt als Eve Cohen geboren in 1912 als dochter van een Joodse rabbi in Philadelphia. In 1940 verlaat ze haar ouderlijk huis, verhuist naar New York en legt zich toe op fotografie.

Als de fotografe Eve Arnold maakt ze onconventionele en humoristische portretten van beroemdheden, filmsterren, muzikanten en politici waarmee ze grote bekendheid verwerft.

Door haar foto’s van de Amerikaanse actrice en filmster Marilyn Monroe gedurende de jaren 1951 tot 1961 wordt ze wereldberoemd. Ze volgt het leven van Marilyn Monroe op de voet, raakt met de filmster bevriend en is in staat de intiemste momenten vast te leggen.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47