DE EEUWIGHEID VERZAMELD

Eva Rovers

Ze is eigenzinnig, koppig en gedecideerd. Helene Müller is (1869-1939) rond 1900 is een van de rijkste vrouwen van Nederland. Nadat ze is getrouwd met Anton Kröller koopt ze graag en veel schilderijen van o.a. Picasso, Mondriaan en Van Gogh. Een vrouw van mijn hart!

Ze verzamelde moderne kunst zoals andere vrouwen in die tijd hoeden en handschoenen kochten.
Haar grote wens om een eigen museum te stichten wordt een jaar na haar dood bewaarheid als op de Veluwe het Kröller-Müller museum haar deuren opent.

Eva Rovers schreef een voortreffelijke biografie over het bewogen en smeuïge leven van Helene. Zij kon daarbij dankbaar putten uit de 4000 brieven die Helene schreef aan haar vriend Sam van Deventer.

De ingang van haar fraai gelegen museum met beeldentuin ligt gekoesterd in het Nationaal Park de Hoge Veluwe bij Otterloo.