Skip to main content

STRIJD EN METAMORFOSE VAN EEN VROUW

Édouard Louis

Gevecht van een zoon die geen zoon wilde worden.

Bijna haar hele leven is de moeder van Édouard Louis het slachtoffer geweest van het geweld van mannen. Op haar negentiende heeft ze twee kinderen, geen opleiding en een man die elke nacht dronken thuiskomt.
Ze verlaat hem maar wordt algauw verliefd op een nieuwe man. Een jaar later krijgen ze een zoon, Édouard. En ook deze man tiranniseert haar en komt steeds later en dronken thuis.

Édouard groeit op met het idee dat zijn moeder alles heeft opgegeven en is opgebrand. Hij droomt van een moeder die lacht, die straalt en plezier heeft. Hij wil een andere moeder. Hij verlaat het ouderlijk huis als hij 15 is.
Als hij jaren later haar in zijn woonplaats Parijs weer ontmoet is zij vrijgevochten en zelfstandig. Hij krijgt bewondering voor haar kracht en levenslust en hun relatie kan enigszins herstellen.

Het ontwerp van het omslag is krachtig als de moeder en kleurrijk als de zoon. Een passend grafisch vormgegeven omslag gemaakt door ontwerpbureau ‘Moker’, een uitstekende keuze van de uitgever.

‘Strijd en metamorfose van een vrouw’ is een prachtig monument voor zijn moeder, een persoonlijk en ontroerend portret van een gemankeerde vrouw.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47