Skip to main content

EEN ANDER LEVEN

Bart Moeyaert

In de reeks Privé-domein van uitgeverij De Arbeiderspers is ‘Een ander leven’ van Bart Moeyaert verschenen. Aan de hand van brieven, dagboekfragmenten, foto’s en herinneringen schetst hij zijn leven vanaf zijn debuut als Vlaamse jeugdboekenschrijver in 1983 tot man die hij is geworden, de nu 60 jarige gelauwerde auteur van meer dan veertig boeken. Op de omslag staat een zwart wit foto van zijn moeder en hij als kleuter, intiem en veelzeggend.

De rode draad door het boek is een reis naar Parijs in de winter van 1996 ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van zijn moeder. Hij, de jongste van de zeven zonen trakteert haar op een citytrip. Via haar schrijft Moeyaert over zijn coming-out, zijn onzekerheden, frustraties en angsten. De vader, een onderwijsinspecteur, wil de toekomst van zijn zoon bepalen: leraar worden, geen schrijver, hetero, zeker geen homo. De moeder heeft in deze geen stem.

Moeyeart gaat met vallen en opstaan zijn eigen weg en is inmiddels uitgegroeid tot de sympathieke auteur van een rijk geschakeerd oeuvre waaraan ik al als jeugdbibliothecaris in Laren mijn hart heb verpand door de zoete herinneringen aan de jeugdboeken van weleer en aan mijn eigen coming-out in die tijd.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47