Skip to main content

DAG

Michael Cunningham

In drie episodes in drie jaren schetste Cunningham liefdevol het gezinsleven van Daniel en Isabel, hun dochter Violet, zoontje Nathan en Robbie, de reddende engel. Robbie is Isabels jongere broer, hij is een sympathieke homo en woont bij hun op zolder. Alle drie volwassenen staan wankel in het leven en hebben elkaar nodig om overeind te blijven. Het is 5 april 2019.

In de tweede episode, op 5 april 2020 is de Corona crises uitgebroken, het gezin wankelt nog meer terwijl Robbie vastzit op zijn vakantieadres in IJsland.

Op 5 april 2021 : in de laatste episode, als de crises voorbij is, wordt duidelijk wat er nog over is van het gezin in het gemoedelijke rijtjeshuis in Brooklyn, wat er is gewonnen en wat er verloren is gegaan.

Een teder verhaal over liefde en verlies, dat ik langzaam en met volle aandacht heb gelezen. Het drama zich voltrekt in de niet vertelde periodes waardoor ik als lezer bij de les moest blijven. Het verhaal houdt ondanks de vele emoties een lichte toon.

Het omslag is prachtig gekozen: een onscherp beeld, zonder uitzicht uit het versluierde raam met een titel waaruit blijkt hoe belangrijk de drie dagen zijn.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47