Skip to main content

SCHEMERING

Philippe Claudel

Het verhaal komt langzaam op gang, rustig als de komst van de schemering en de sneeuw. Het grensdorp waar de gebeurtenissen zich afspelen maakt deel uit van een raadselachtig keizerrijk. En juist in dat dorp, grensend aan een islamitisch gebied is een pastoor vermoord. Een ideale aanleiding voor Claudel om de donkere kanten van de mens te belichten want in welke tijd het verhaal ook speelt, hij toont de lezer dat het onvermogen van de mens van alle tijden is.

Als een meesterverteller heeft Claudel me het verhaal ingetrokken. Stap voor stap ontrolt zich de tragedie rond de politieman die de moord moet oplossen. Naar welke waarheid is hij op zoek? De duistere kant van de schemering doet langszaam haar intrede.

Ik houd erg van de boeken van Philippe Claudel, zo ook van dit boek. Ik houd ook van mooi vormgegeven boeken. En aan dat laatste hapert het iets bij 'Schemering’. Ik vind het papier van de bladzijden wel erg beige en daarbij ook nog erg dun. Het omslag had ook iets krachtiger en verleidelijker gekund.

De naam van Philippe Claudel vet gedrukt op de omslag heeft me verleid het boek te kopen, de afbeelding kan me niet bekoren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 50 29 50 47